Який у тебе стиль навчання?​

Відомо, що кожна людина віддає перевагу різним стилям та методам навчання. Проте учням не завжди притаманний один стиль; вони можуть використовувати різні стилі у різних ситуаціях. Знання свого стилю навчання дозволяє визначити, як найбільш ефективніше сприймається інформація, яку стратегію навчання вибрати та навіть зручнішу форму, хоча це більш залежить від вашої особистості.  До речі, є дуже крутий ресурс, де можна зробити короткий тест та не тільки визначити особливості свого характеру, а й також потренувати знання рис характеру на англійській мові. Цих слів завжди не вистачає, коли треба описати себе у резюме, під час співбесіди або у супровідному листі.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

https://www.16personalities.com/

Використання декількох стилів навчання є відносно новим підходом і такий підхід педагоги лише нещодавно почали визнавати. Традиційне навчання використовує переважно лінгвістичні та логічні методи навчання, а також має обмежений набір методів та технік. Багато шкіл все ще покладаються на книжки, метод багатьох повторень та складання тестів і іспити для закріплення та аналізу знань. На мій погляд, треба розвивати та використовувати усі стилі, проте якщо ви не маєте достатньо часу, то домінантний стиль визначить вашу подальшу стратегію и форму навчання.

Давайте пригадаємо, які існують стилі навчання, та визначимо свій.

7 стилів навчання
  • Візуальний (Visual) стиль – люди, яким він найбільше підходить, найкраще вчаться за допомогою малюнків, зображень, уявних образів і просторового уявлення.
  • Аудіальний (Aural) стиль – ці люди вчаться найкраще за допомогою звуків і музики.
  • Вербальний (Verbal) стиль – ці люди краще вчаться за допомогою слів, викладених в усній або письмовій формі.
  • Кінестетичний (Physical) стиль – ці люди вчаться краще за допомогою власного досвіду та практики, спираючись в процесі пізнання на дотик та свої відчуття від безпосереднього контакту та взаємодії.
  • Логічний (Logical) стиль – для таких учнів найважливіше логіка, аргументація й міркування.
  • Міжособистісний (Social) стиль – такі учні найкраще засвоюють матеріал, перебуваючи в групі.
  • Внутрішньоособистісний (Solitary) стиль – ці люди вчаться найкраще самостійно.

І це, друзі, правда, деякі вважають, що краще навчатися у групі, а для деяких – це марно витрачений час. Я колись дивувалася: дзвонили учні, які колись займалися, та коли дізнавалися, що заняття проходять онлайн, казали, що їм важливо моя присутність поряд. Мені завжди було й трохи смішно, й дивно, і викликало різні питання, але друзі не смійтеся зі мною, то просто фізична присутність дійсно важлива для людини.

Ось деякі ресурси, що допоможуть визначити ваш стиль:

http://www.educationplanner.org/students/self-assessments/learning-styles-quiz.shtml

http://vark-learn.com/the-vark-questionnaire/

https://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=what-is-my-learning-style

Дослідження показують, що кожен стиль навчання використовує різні частини мозку. Залучаючи більше мозку під час навчання, ми більше пам’ятаємо про те, що ми вивчаємо. Дослідники, які використовують технології обробки мозку, змогли з’ясувати основні сфери головного мозку, відповідальні за кожен стиль навчання. Є цікаві приклади, але я вирішила не долучати це до статті через специфічність термінів.

Стратегії навчання

Стратегії навчання допомагає обробляти інформацію, запам’ятовувати нові слова та правильно використовувати мову. Правильна стратегії у правильний час допоможе вивчити мову краще, без зайвої допомоги, та стати більш незалежними або навіть автоновним учнем.

Ось декілька прикладів Swot-аналізу, що допомагає застосувати свої навички для виконання тесту або якогось завдання.

Візуальні стратегії SWOT
  • використовуйте графічні засоби, такі як діаграми, графіки та діаграми.
  • замініть важливі слова символами або ініціалами.
  • виділіть важливі ключові терміни у відповідних кольорах.
Аудіальні стратегії SWOT
  • запишіть свої узагальнені нотатки та слухайте їх на стрічці.
  • обговорювайти з іншими, щоб розширити своє розуміння теми.
  • перечитуйте свої нотатки вголос.
  • поясніть свої нотатки комусь.
Вербальні стратегії SWOT
  • переписуйте фрази і слова, власні записи
  • Читайте вголос
Кінестетичні стратегії SWOT
  • Використовуйте приклади реального життя, програми та тематичні дослідження у своєму резюме, щоб допомогти з абстрактними концепціями.
  • Використовуйте фотографії та зображення, які ілюструють вашу ідею.